Kabeljauw met botersaus
|
Bereiding:
|
Vis:
-
Neem de ingevroren kabeljauwfilets en laat eerst ontdooien.
(nog niet inbrengen in het water !)
-
3 filets voor 2 personen.
(is een afhankelijk van de grootte.)
-
Neem een middel-grote pot gevuld met voldoende water.
-
Voeg één kruitnagel toe.
-
Viskruiden via viskruidenmolen.
-
Peper + zout
-
Eén goeie koffie-lepel visboullion of half boullionblokje (naar eigen smaak).
-
Breng water aan de kook.(zonder de vis)
-
Bij koken de vis inbrengen en laten sudderen op een zacht vuurtje.
(niet te hard en niet te lang, anders wordt de vis rubberachtig.)
Saus:
-
Neem sauspotje (met hendel)
-
Klomp boter
(genoeg, want het moet een botersaus worden !)
-
+/- 4 kleine pollepels kookvocht van de vis.
-
Viskruiden + peper.
-
Vloeiende bloem: +/-1 soeplepel.
-
Al roerend toevoegen tot wanneer juiste dikte is bekomen.
(De saus moet zacht lopend zijn, zeker niet te dik !)
-
Eventjes laten doorkoken.
Breng de gekookte vis in glazen kom en giet de botersaus over de vis.
Kan opgedient worden met prij-stomp, brocolipuree of gewone puree.
|