Kabeljauw met botersaus

  Bereiding:

Vis:

  1. Neem de ingevroren kabeljauwfilets en laat eerst ontdooien.

    (nog niet inbrengen in het water !)

  2. 3 filets voor 2 personen.

    (is een afhankelijk van de grootte.)

  3. Neem een middel-grote pot gevuld met voldoende water.

  4. Voeg één kruitnagel toe.

  5. Viskruiden via viskruidenmolen.

  6. Peper + zout

  7. Eén goeie koffie-lepel visboullion of half boullionblokje (naar eigen smaak).

  8. Breng water aan de kook.(zonder de vis)

  9. Bij koken de vis inbrengen en laten sudderen op een zacht vuurtje.

    (niet te hard en niet te lang, anders wordt de vis rubberachtig.)

Saus:

  1. Neem sauspotje (met hendel)

  2. Klomp boter

    (genoeg, want het moet een botersaus worden !)

  3. +/- 4 kleine pollepels kookvocht van de vis.

  4. Viskruiden + peper.

  5. Vloeiende bloem: +/-1 soeplepel.

  6. Al roerend toevoegen tot wanneer juiste dikte is bekomen.

    (De saus moet zacht lopend zijn, zeker niet te dik !)

  7. Eventjes laten doorkoken.

Breng de gekookte vis in glazen kom en giet de botersaus over de vis.

Kan opgedient worden met prij-stomp, brocolipuree of gewone puree.